Diós, piskótás, pettyes linzer

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Linzerhez:

  • 40 dkg finomliszt
  • fél csomag sütőpor
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • 1 tojás
  • szükség szerint tejföl
  • 5 ek házi baracklekvár

Diós piskótához:

  • 8 tojás
  • 8 ek cukor
  • 8 ek liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 8 ek étolaj
  • 8 ek darált dió
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése:

A lisztet a sütőporral elkeverjük, belemorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a cukrot, tojást és annyi tejfölt, hogy az egészet összegyúrva könnyű tésztát kapjunk

A tésztából 1/3 részt elveszünk.

A nagyobb részt 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk, sütőpapírral fedett, 23*34 cm-es tepsibe fektetjük. Tetejét megkenjük vastagon a lekvárral. A maradék linzerből rudakat sodrunk, malyeket a lekváros lapra rakunk átlósan.

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk.

A sárgákat a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az étolajat, belekeverjük a sütőporral-dióval elkevert lisztet, végül a fehérjékből vert kemény habot.

Az így kapott masszát ráöntjük a tepsiben várakozó tésztára, majd 180 fokon kb 45 percig sütjük.