Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós piskóta pudingos krémmel recept

Diós piskóta pudingos krémmel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    Piskóta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek liszt
    • 6 ek cukor, vagy szorbit (édesítőszer)
    • 0,5 csomag sütőpor
    • 1 marék darált dió

    Krémhez:

    • 2 csomag csokis pudingpor
    • 8 dl tej
    • 5-6 ek cukor, vagy szorbit
    • 200 g margarin
    • 1 ek rum aroma (vagy 0,3 dl rum)
    • 2 ek cukor, vagy szorbit
    • fél marék darált dió a szóráshoz

    Elkészítése:

    Piskóta készítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral kihabosítjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájához adjuk a sütőporral elkevert lisztet, valamint a diót. Elkeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk tojáshabot.

    A tésztát kivajazott, közepes méretű tepsibe terítjük, és 190 fokon 20 perc alatt (tűpróba!) megsütjük. Hagyjuk kihűlni.

    Míg sül, a pudingokat elkészítjük.

    Krém készítése:

    Kevés tejjel és a cukorral a pudingport csomómentesre keverjük. A maradék tejet elkezdjük melegíteni, majd hozzáadjuk a kikevert pudingport, és sűrűre főzzük. Félretesszük hűlni.

    Amikor kicsit hűlt, de már nem forró, csomómentesre elkeverjük az előzőleg cukorral (vagy más édesítővel) kihabosított margarinnal, kevés rum aromával, vagy rummal.

    Összeállítás:

    A kihűlt piskótát hosszában, középen kettévágjuk. A félbevágott piskóta tetejét megkenjük a krém egy részével (kb. felével), ráfektetjük a másik piskótalapot. A tetejére és oldalaira a maradék krémet elsimítjuk spatulával, majd megszórjuk darált dióval.

    Kihűlés után, hidegen szeleteljük.

    A diós piskóta pudingos krémmel kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 269 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 21 g
    Zsír: 17 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá