Diós piskóta pudingos krémmel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskóta:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek liszt
- 6 ek cukor, vagy szorbit (édesítőszer)
- 0,5 csomag sütőpor
- 1 marék darált dió
Krémhez:
- 2 csomag csokis pudingpor
- 8 dl tej
- 5-6 ek cukor, vagy szorbit
- 200 g margarin
- 1 ek rum aroma (vagy 0,3 dl rum)
- 2 ek cukor, vagy szorbit
- fél marék darált dió a szóráshoz
Elkészítése:
Piskóta készítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral kihabosítjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájához adjuk a sütőporral elkevert lisztet, valamint a diót. Elkeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk tojáshabot.
A tésztát kivajazott, közepes méretű tepsibe terítjük, és 190 fokon 20 perc alatt (tűpróba!) megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
Míg sül, a pudingokat elkészítjük.
Krém készítése:
Kevés tejjel és a cukorral a pudingport csomómentesre keverjük. A maradék tejet elkezdjük melegíteni, majd hozzáadjuk a kikevert pudingport, és sűrűre főzzük. Félretesszük hűlni.
Amikor kicsit hűlt, de már nem forró, csomómentesre elkeverjük az előzőleg cukorral (vagy más édesítővel) kihabosított margarinnal, kevés rum aromával, vagy rummal.
Összeállítás:
A kihűlt piskótát hosszában, középen kettévágjuk. A félbevágott piskóta tetejét megkenjük a krém egy részével (kb. felével), ráfektetjük a másik piskótalapot. A tetejére és oldalaira a maradék krémet elsimítjuk spatulával, majd megszórjuk darált dióval.
Kihűlés után, hidegen szeleteljük.
A diós piskóta pudingos krémmel kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 21 g
Zsír: 17 g