Diós piskóta pudingos krémmel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Diós piskóta pudingos krémmel

Hozzávalók:

Piskóta:

  • 6 tojás
  • 6 ek liszt
  • 6 ek cukor, vagy szorbit (édesítőszer)
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 marék darált dió

Krémhez:

  • 2 csomag csokis pudingpor
  • 8 dl tej
  • 5-6 ek cukor, vagy szorbit
  • 200 g margarin
  • 1 ek rum aroma (vagy 0,3 dl rum)
  • 2 ek cukor, vagy szorbit
  • fél marék darált dió a szóráshoz

Elkészítése:

Piskóta készítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral kihabosítjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájához adjuk a sütőporral elkevert lisztet, valamint a diót. Elkeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk tojáshabot.

A tésztát kivajazott, közepes méretű tepsibe terítjük, és 190 fokon 20 perc alatt (tűpróba!) megsütjük. Hagyjuk kihűlni.

Míg sül, a pudingokat elkészítjük.

Krém készítése:

Kevés tejjel és a cukorral a pudingport csomómentesre keverjük. A maradék tejet elkezdjük melegíteni, majd hozzáadjuk a kikevert pudingport, és sűrűre főzzük. Félretesszük hűlni.

Amikor kicsit hűlt, de már nem forró, csomómentesre elkeverjük az előzőleg cukorral (vagy más édesítővel) kihabosított margarinnal, kevés rum aromával, vagy rummal.

Összeállítás:

A kihűlt piskótát hosszában, középen kettévágjuk. A félbevágott piskóta tetejét megkenjük a krém egy részével (kb. felével), ráfektetjük a másik piskótalapot. A tetejére és oldalaira a maradék krémet elsimítjuk spatulával, majd megszórjuk darált dióval.

Kihűlés után, hidegen szeleteljük.