Diós piskóta csokikrémmel recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 375 g tejföl
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 csomag sütőpor
- 10 dkg darált dió
Csokoládékrém:
- 1/2 dl tej
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg vaj
- 4 dkg holland kakaópor
Tetejére:
- tortadara
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, egy sütőpapírral bélelt 20*25 cm-es tepsibe öntjük.
180 fokon kb 30 perc alatt készre sütjük.
A krémhez megmelegítjük a tejet, elkeverjük benne a porcukrot, majd a puha vajat is hozzáadjuk. Nem kell felfőzni! Belekeverjük a kakaóport és összeforgatjuk az egészet.
A tésztát kettévágjuk, az alsó részt megkenjük krémmel, befedjük a másikkal, annak is megkenjük a tetejét krémmel. Tortadarát szórunk rá.
Azonnal fogyaszthatjuk is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









