Diós piskóta csokikrémmel recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 375 g tejföl
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg darált dió
Csokoládékrém:
- 1/2 dl tej
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg vaj
- 4 dkg holland kakaópor
Tetejére:
- tortadara
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, egy sütőpapírral bélelt 20*25 cm-es tepsibe öntjük.
180 fokon kb 30 perc alatt készre sütjük.
A krémhez megmelegítjük a tejet, elkeverjük benne a porcukrot, majd a puha vajat is hozzáadjuk. Nem kell felfőzni! Belekeverjük a kakaóport és összeforgatjuk az egészet.
A tésztát kettévágjuk, az alsó részt megkenjük krémmel, befedjük a másikkal, annak is megkenjük a tetejét krémmel. Tortadarát szórunk rá.
Azonnal fogyaszthatjuk is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »