Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós-mézeskalácsos kocka recept

Diós-mézeskalácsos kocka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg étcsokoládé
    • 20 dkg dió
    • 10 dkg liszt
    • 1 kk őrölt szegfűszeg
    • 1 kk fahéj
    • 25 dkg vaj
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg cukor
    • csipet só

    Mázhoz:

    • 10-20 dkg csokoládé
    • 1 ek olaj
    • baracklekvár
    • felezett dió

    Elkészítése:

    A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk és hagyjuk langyosra hűlni.

    A dió felét ledaráljuk, a másik felét durvára törjük mozsárban (vagy éles késsel durvára daraboljuk). Elkeverjük a liszttel és a fűszerekkel.

    A tojásokat ketté választjuk. A fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk. A vajat a cukorral kihabosítjuk, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat és ezzel is jól kikeverjük. Hozzáadjuk a közben kihűlt olvasztott csokoládét is. A habot és a diós-lisztes keveréket felváltva, több részletben hozzáadjuk.

    A kész tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokos, előmelegített sütőbe tolva kb. 25 perc alatt (tűpróba!) megsütjük.

    A baracklekvárt edénybe tesszük, és megmelegítjük.

    A megsült süteményt még forrón kenjük meg a meleg lekvárral, és így hagyjuk teljesen kihálni.

    A kihűlt süteményt a vízgőz felett, olajjal megolvasztott csokoládéval leöntjük.

    Tipp:

    A fűszerek helyett használhatunk mézeskalács fűszerkeveréket is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá