Hozzávalók:
Mázhoz:
Elkészítése:
A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk és hagyjuk langyosra hűlni.
A dió felét ledaráljuk, a másik felét durvára törjük mozsárban (vagy éles késsel durvára daraboljuk). Elkeverjük a liszttel és a fűszerekkel.
A tojásokat ketté választjuk. A fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk. A vajat a cukorral kihabosítjuk, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat és ezzel is jól kikeverjük. Hozzáadjuk a közben kihűlt olvasztott csokoládét is. A habot és a diós-lisztes keveréket felváltva, több részletben hozzáadjuk.
A kész tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokos, előmelegített sütőbe tolva kb. 25 perc alatt (tűpróba!) megsütjük.
A baracklekvárt edénybe tesszük, és megmelegítjük.
A megsült süteményt még forrón kenjük meg a meleg lekvárral, és így hagyjuk teljesen kihálni.
A kihűlt süteményt a vízgőz felett, olajjal megolvasztott csokoládéval leöntjük.
A fűszerek helyett használhatunk mézeskalács fűszerkeveréket is.