Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós-lekváros szelet recept

Diós-lekváros szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához

    • 40 dkg finomliszt
    • 0.5 csomag sütőpor
    • 20 dkg margarin
    • 10 dkg cukor
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 dl tejföl
    • 1 csipet só

    Töltelékhez

    • 10 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • 2 dl tej
    • 0.5 csomag sütőpor
    • 20 dkg darált dió
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 6 ek sárgabaracklekvár

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, és két részre osztjuk. Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe nyújtjuk az egyik rész tésztát, lekvárral megkenjük, erre ráöntjük a tölteléket, és a másik tésztalappal befedjük.

    Előmelegített sütőben készre sütjük. Miután megsült és kissé kihűlt, felszeleteljük, és porcukorral meghintjük.

    A töltelék elkészítése:

    A margarint a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet, a lisztet, a sütőport, a darált diót és a keményre felvert habot

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá