Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós kifli lisztérzékenyeknek recept

Diós kifli lisztérzékenyeknek
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 50 dkg cukor
    • 50 dkg darált dió

    Krém:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 28 dkg cukor
    • 28 dkg vaj

    Díszítés:

    • olvasztott csoki

    Elkészítése:

    A tojásfehérjéket a cukorral gőz fölött felverjük, majd belekeverjük a darált diót.

    Habzsákba téve sütőpapíros lemezre kifli formát nyomunk, és 180 fokra előmelegített sütőben rövid ideig sütjük.

    Ha a kiflik alja világosbarna, kész a kifli. Hagyjuk teljesen kihűlni.

    Az 5 tojássárgáját gőz felett habosra keverjük a cukorral, és ha kihűlt, beleforgatjuk a vajat.

    Nyomózsákba tesszük a krémet és a kiflik tetejére nyomjuk. Olvasztott csokival díszítjük.

    Tipp:

    Annak ellenére hogy ilyen sok cukor kell bele, a süti nem émelyítően édes, nagyon finom, eteti magát. Gluténérzékenyek bátran fogyaszthatják, de azért ez kalória bomba.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá