Diós kifli lisztérzékenyeknek

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Diós kifli lisztérzékenyeknek

Hozzávalók:

  • 5 tojásfehérje
  • 50 dkg cukor
  • 50 dkg darált dió

Krém:

  • 5 tojássárgája
  • 28 dkg cukor
  • 28 dkg vaj

Díszítés:

  • olvasztott csoki

Elkészítése:

A tojásfehérjéket a cukorral gőz fölött felverjük, majd belekeverjük a darált diót.

Habzsákba téve sütőpapíros lemezre kifli formát nyomunk, és 180 fokra előmelegített sütőben rövid ideig sütjük.

Ha a kiflik alja világosbarna, kész a kifli. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Az 5 tojássárgáját gőz felett habosra keverjük a cukorral, és ha kihűlt, beleforgatjuk a vajat.

Nyomózsákba tesszük a krémet és a kiflik tetejére nyomjuk. Olvasztott csokival díszítjük.

Tipp:

Annak ellenére hogy ilyen sok cukor kell bele, a süti nem émelyítően édes, nagyon finom, eteti magát. Gluténérzékenyek bátran fogyaszthatják, de azért ez kalória bomba.