Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós kávés szelet recept

Diós kávés szelet
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 200 g sima liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 10 ek víz
    • 150 g cukor
    • 150 g darált dió

    A töltelékhez:

    • 250 g porcukor
    • 250 g vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 100 ml kávé

    Elkészítése:

    A tojásfehérjékből pici sóval kemény habot verünk. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vizet és a sütőporral elkevert lisztet.

    Hozzáadjuk a darált diót és sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben megsütjük. Hagyjuk alaposan kihűlni.

    A porcukrot és a tojássárgát alaposan kikeverjük majd hozzáadjuk a puha vajat és a vaníliás cukrot. Alaposan átkeverjük és hozzáadjuk a forró kávét.

    Habverővel addig keverjük míg sűrű krémet nem kapunk. Ezzel a krémmel megkenjük a sütemény tetejét és durvára darált dióval megszórjuk. Hideg helyen hagyjuk megdermedni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá