Diós kávés szelet

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Diós kávés szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 4 tojás
  • 200 g sima liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 ek víz
  • 150 g cukor
  • 150 g darált dió

A töltelékhez:

  • 250 g porcukor
  • 250 g vaj
  • 1 tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 100 ml kávé

Elkészítése:

A tojásfehérjékből pici sóval kemény habot verünk. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vizet és a sütőporral elkevert lisztet.

Hozzáadjuk a darált diót és sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben megsütjük. Hagyjuk alaposan kihűlni.

A porcukrot és a tojássárgát alaposan kikeverjük majd hozzáadjuk a puha vajat és a vaníliás cukrot. Alaposan átkeverjük és hozzáadjuk a forró kávét.

Habverővel addig keverjük míg sűrű krémet nem kapunk. Ezzel a krémmel megkenjük a sütemény tetejét és durvára darált dióval megszórjuk. Hideg helyen hagyjuk megdermedni.