Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós kalács recept

Diós kalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 30 dkg liszt (15 dkg rétesliszt, 15 dkg búzafinomliszt)
    • 1-2 ek cukor
    • 1 csomag szárított élesztő
    • 180 ml langyos víz
    • 5 dkg margarin
    • 1 csipet só

    Töltelék:

    • 200 g darált dió
    • 100 g cukor
    • 100 ml forró víz
    • rumaroma
    • 1 mk fahéj

    Elkészítése:

    A tésztához a lisztet, az élesztőt, a sót, a cukrot egy tálba tesszük, majd a növényi margarint belemorzsoljuk. A langyos vizet hozzáöntjük, hólyagosra dagasztjuk. Duplájára kelesztjük.

    A töltelékhez a cukrot a vízzel, a fahéjjal felfőzzük, majd beleöntjük a rumaromát. Forró vízzel leöntjük, majd kihűtjük.

    26 cm kapcsos tortaformát sütőpapírral kibéleljük. A tésztát 4 részre osztjuk, kerekre nyújtjuk a rétegek közé tölteléket teszünk. Középre helyezünk egy poharat, és 16 részre vágjuk.

    A szárakat 2-3-szor megcsavarjuk úgy, hogy az egymás mellett lévőket ellentétes irányba. Még kb. 15 percet kelesztjük. Előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük.

    Tipp:

    Lehet bele mazsolát is tenni, vagy reszelt citrom, vagy narancs héját.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá