Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós holdacska recept

Diós holdacska
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 37 dkg finomliszt
    • 23 dkg vaj
    • 10 dkg porcukor
    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 citrom (reszelt héja, leve)
    • 10 dkg sárgabaracklekvár

    Töltelék:

    • 20 dkg darált dió
    • 30 dkg porcukor
    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje

    Elkészítése:

    Tészta készítése:

    A tojássárgáját a porcukorral kikeverjük. A lisztet, a sütőport, a citrom reszelt héját, valamint a levét, az olvasztott vajat, majd a kikevert cukros tojást hozzáadagolva, összekeverjük a tésztát.

    Vajjal kikent, lisztezett, közepes tepsibe öntjük. Egyenletesen, enyhén vizes kézzel elsimítjuk a tepsiben.
    A lekvárt egyenletesen rákenjük.

    Töltelék készítése:

    A kemény habbá felvert tojáshoz hozzáadjuk a cukorral kevert darált diót. Óvatosan, hogy a hab ne essen össze.

    Az egész tésztára egyenletes vastagságban kenjük el, majd tegyük be a sütőbe.

    A sütőt 180 fokra állítva (légkeverés) megsütjük (kb. 30 perc).

    A teteje kissé barnás, kemény lesz. Hagyjuk kihűlni.

    Ha kihűlt, pogácsaszaggatóval kis holdacska alakú sütiket vágunk ki.

    Tipp:

    A cukor mennyisége ízlés szerint növelhető, vagy csökkenthető.

    A diós holdacska kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 404 kcal
    Fehérje: 9 g
    Szénhidrát: 45 g
    Zsír: 21 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá