Diós holdacska

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tészta:

  • 37 dkg finomliszt
  • 23 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 7 tojássárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom (reszelt héja, leve)
  • 10 dkg sárgabaracklekvár

Töltelék:

  • 20 dkg darált dió
  • 30 dkg porcukor
  • 7 tojásfehérje

Elkészítése:

Tészta készítése:

A tojássárgáját a porcukorral kikeverjük. A lisztet, a sütőport, a citrom reszelt héját, valamint a levét, az olvasztott vajat, majd a kikevert cukros tojást hozzáadagolva, összekeverjük a tésztát.

Vajjal kikent, lisztezett, közepes tepsibe öntjük. Egyenletesen, enyhén vizes kézzel elsimítjuk a tepsiben.
A lekvárt egyenletesen rákenjük.

Töltelék készítése:

A kemény habbá felvert tojáshoz hozzáadjuk a cukorral kevert darált diót. Óvatosan, hogy a hab ne essen össze.

Az egész tésztára egyenletes vastagságban kenjük el, majd tegyük be a sütőbe.

A sütőt 180 fokra állítva (légkeverés) megsütjük (kb. 30 perc).

A teteje kissé barnás, kemény lesz. Hagyjuk kihűlni.

Ha kihűlt, pogácsaszaggatóval kis holdacska alakú sütiket vágunk ki.

Tipp:

A cukor mennyisége ízlés szerint növelhető, vagy csökkenthető.