Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós guba torta recept

Diós guba torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 5 db kifli
    • 25 dkg darált dió
    • 20 dkg porcukor
    • 8 dl tej
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg vaj
    • 1 teáskanál őrölt fahéj
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2 evőkanál pikáns lekvár

    Elkészítése:

    A kifliket kb. 1 cm-es darabokra vágjuk. A tejet felmelegítjük, de nem kell forralni. 3 tojás sárgáját kikeverjük 10 dkg cukorral, bele a vanilin cukor, a tejbe öntjük és összekeverjük.

    Egy tálba beletesszük a feldarabolt kifliket, ráöntjük a tojásos tejet, óvatosan összeforgatjuk, bele a darált dió és a 10 dkg porcukor.

    Tortaformát kivajazzuk, zsemlemorzsával megszórjuk és beletesszük a masszát, belenyomkodjuk, rázogatjuk, hogy összeálljon.

    A tetejére rákenünk 1 evőkanál lekvárt. Előmelegített sütőbe tesszük 20-25 percre, 180 fokra

    3 tojás fehérjét felverjük habnak, bele 1 evőkanál lekvár, és a torta tetejére kenjük. Visszatesszük a sütőbe, amíg szép barnás nem lesz a hab.

    Tipp:

    Desszertként, de második fogásként ebédhez is finom, egy tartalmasabb leves után.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá