Diós guba torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 5 db kifli
  • 25 dkg darált dió
  • 20 dkg porcukor
  • 8 dl tej
  • 3 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál pikáns lekvár

Elkészítése:

A kifliket kb. 1 cm-es darabokra vágjuk. A tejet felmelegítjük, de nem kell forralni. 3 tojás sárgáját kikeverjük 10 dkg cukorral, bele a vanilin cukor, a tejbe öntjük és összekeverjük.

Egy tálba beletesszük a feldarabolt kifliket, ráöntjük a tojásos tejet, óvatosan összeforgatjuk, bele a darált dió és a 10 dkg porcukor.

Tortaformát kivajazzuk, zsemlemorzsával megszórjuk és beletesszük a masszát, belenyomkodjuk, rázogatjuk, hogy összeálljon.

A tetejére rákenünk 1 evőkanál lekvárt. Előmelegített sütőbe tesszük 20-25 percre, 180 fokra

3 tojás fehérjét felverjük habnak, bele 1 evőkanál lekvár, és a torta tetejére kenjük. Visszatesszük a sütőbe, amíg szép barnás nem lesz a hab.

Tipp:

Desszertként, de második fogásként ebédhez is finom, egy tartalmasabb leves után.