Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós és mákos bejgli recept

Diós és mákos bejgli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 1 kg liszt
    • 50 dkg margarin
    • 6 dkg cukor
    • 3 dkg élesztő
    • 4 dl tej
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Diós töltelékhez:

    • 60 dkg darált dió
    • 20 dkg cukor
    • 8 dkg mazsola
    • 2 alma
    • 1 cs vaníliás cukor

    Mákos töltelékhez:

    • 60 dkg darált mák
    • 1 kávéskanál fahéj
    • 2 dl tej
    • 8 dkg mazsola

    Elkészítése:

    Az élesztőt kevés, enyhén cukros, langyos tejbe belemorzsoljuk. A lisztet a szobahőmérsékletű margarinnal, a cukorral és a sóval, valamint a megkelt kovásszal és a maradék tejjel sima tésztává gyúrjuk. Letakarjuk konyharuhával és fél órán át pihentetjük.

    A tésztát hat egyforma részre osztjuk, mindegyiket külön-külön fogjuk kinyújtani. Három lapot diós töltelékkel, hármat pedig mákossal töltünk meg.

    A diós tölteléket úgy készítjük, hogy a darált diót fahéjjal megszórt, reszelt almával és mazsolával, a mákost pedig meleg tejjel, vaníliás cukorral és mazsolával keverjük össze.

    A feltekert rudakat margarinnal kikent tepsibe tesszük, lekenjük tojás sárgájával és pihentetjük addig, amíg a tojás meg nem szárad rajta. Utána újra lekenjük felvert tojás sárgájával és csak utána tesszük az előmelegített sütőbe. 180 fokon kb. 50 perc alatt készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá