Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós csiga és kalács recept

Diós csiga és kalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kg liszt
    • 5 dkg élesztő
    • 4 ek margarin
    • 1 nagy tejföl
    • 25 dkg porcukor

    Töltelék:

    • 25 dkg darát dió
    • 20 dkg porcukor

    Kenéshez:

    Elkészítése:

    A lisztet tálba tesszük,az élesztőt a tejfölben felfuttatjuk és hozzáadjuk a liszthez, majd a margarint is, meg a porcukrot. Könnyen gyúrható, lágy tészta legyen.

    A tésztát kinyújtjuk, felvert tojással megkenjük, (A töltelékhez összekeverjük a diót a porcukorral) diós cukorral megszórjuk, és ha csigát akarunk, akkor felszeleteljük, ha nem akkor meg úgy ahogy feltekertük sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

    Felvert tojással lekenjük őket, és megsütjük kb 180-200 fokon.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá