Diós csiga és kalács

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Diós csiga és kalács

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 4 ek margarin
  • 1 nagy tejföl
  • 25 dkg porcukor

Töltelék:

  • 25 dkg darát dió
  • 20 dkg porcukor

Kenéshez:

  • 1 tojás

Elkészítése:

A lisztet tálba tesszük,az élesztőt a tejfölben felfuttatjuk és hozzáadjuk a liszthez, majd a margarint is, meg a porcukrot. Könnyen gyúrható, lágy tészta legyen.

A tésztát kinyújtjuk, felvert tojással megkenjük, (A töltelékhez összekeverjük a diót a porcukorral) diós cukorral megszórjuk, és ha csigát akarunk, akkor felszeleteljük, ha nem akkor meg úgy ahogy feltekertük sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

Felvert tojással lekenjük őket, és megsütjük kb 180-200 fokon.