Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós-citromos keksz recept

Diós-citromos keksz
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg finomliszt
    • 20 dkg darált dió
    • 20 dkg vaj (esetleg margarin)
    • 14 dkg porcukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 citrom reszelt héja

    Elkészítése:

    A hozzávalókat összegyúrjuk, és kb. 20 perc pihentetés után lisztezett felületen 4 mm vastagra nyújtjuk. A tésztába egymáshoz szorosan belenyomjuk a kissé meglisztezett “keksznyomdát”. (Nekem nincs keksznyomdám, egy legó nagyon jó célt szolgált erre.) Ha mindig meglisztezzük, egész biztos, hogy nem ragad a tésztába.

    A kekszek széleit derelyemetszővel elvágjuk, és egy lapos kiszedő kanállal áttesszük a kekszeket egy sütőpapíros tepsire.

    Előmelegített, 150 fokos sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. A sütési idő tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet, de a lényeg, hogy a kekszek világosak maradjanak! A diótól nem lesznek szép sárgák, inkább barnák lesznek. Melegen finom puha.

    Jól záródó kekszes fémdobozban a kekszek akár 3 hétig is eltarthatók. A lakásban nagyon finom illat terjeng sokáig a citromhéjtól. Ebből a mennyiségből kb. 70 db keksz lesz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá