Hozzávalók:
Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk, és kb. 20 perc pihentetés után lisztezett felületen 4 mm vastagra nyújtjuk. A tésztába egymáshoz szorosan belenyomjuk a kissé meglisztezett “keksznyomdát”. (Nekem nincs keksznyomdám, egy legó nagyon jó célt szolgált erre.) Ha mindig meglisztezzük, egész biztos, hogy nem ragad a tésztába.
A kekszek széleit derelyemetszővel elvágjuk, és egy lapos kiszedő kanállal áttesszük a kekszeket egy sütőpapíros tepsire.
Előmelegített, 150 fokos sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. A sütési idő tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet, de a lényeg, hogy a kekszek világosak maradjanak! A diótól nem lesznek szép sárgák, inkább barnák lesznek. Melegen finom puha.
Jól záródó kekszes fémdobozban a kekszek akár 3 hétig is eltarthatók. A lakásban nagyon finom illat terjeng sokáig a citromhéjtól. Ebből a mennyiségből kb. 70 db keksz lesz.