Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós-capuccinós kocka recept

Diós-capuccinós kocka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 6 ek kristálycukor
    • 4 ek zsemlemorzsa
    • 4 ek darált dió
    • 1 ek liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 250 g dió

    Krém:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 6 ek tej
    • 50 g cukor
    • 500 ml habtejszín
    • nutella
    • babapiskóta (hosszúkás)
    • cappuccino por

    Elkészítése:

    Egy sütőpapírral bélelt, 25*35 cm-es tepsi aljára tesszük az apróra vágott diót, elegyengetjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot, zsemlemorzsát, darált diót és a liszttel elkevert sütőport. A dióra ráöntjük a tésztát és 180 fokon megsütjük.

    Ha megsült, kifordítjuk a tepsiből a tésztát és lehúzzuk róla a papírt, így a vágott dió kerül fölülre. Hagyjuk alaposan kihűlni, majd megkenjük nutellával.

    A tojás sárgákat a cukorral és a tejjel gőz fölött, állandó keverés mellett besűrítjük. A habtejszínt keményre felverjük és belekeverjük a kihűlt tojáskrémet. A krém felét elterítjük a nutellás rétegen. Főtt cappuccinóba mártogatott babapiskótával kirakjuk a süti tetejét. A megmaradt krémmel befedjük a piskótákat és megszórjuk cappuccino porral, majd hűtőbe rakjuk minimum 5 órára.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá