Diós-capuccinós kocka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Diós-capuccinós kocka

Hozzávalók:
Tészta:

  • 6 tojásfehérje
  • 6 ek kristálycukor
  • 4 ek zsemlemorzsa
  • 4 ek darált dió
  • 1 ek liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 250 g dió

Krém:

  • 6 tojás sárgája
  • 6 ek tej
  • 50 g cukor
  • 500 ml habtejszín
  • nutella
  • babapiskóta (hosszúkás)
  • cappuccino por

Elkészítése:

Egy sütőpapírral bélelt, 25*35 cm-es tepsi aljára tesszük az apróra vágott diót, elegyengetjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot, zsemlemorzsát, darált diót és a liszttel elkevert sütőport. A dióra ráöntjük a tésztát és 180 fokon megsütjük.

Ha megsült, kifordítjuk a tepsiből a tésztát és lehúzzuk róla a papírt, így a vágott dió kerül fölülre. Hagyjuk alaposan kihűlni, majd megkenjük nutellával.

A tojás sárgákat a cukorral és a tejjel gőz fölött, állandó keverés mellett besűrítjük. A habtejszínt keményre felverjük és belekeverjük a kihűlt tojáskrémet. A krém felét elterítjük a nutellás rétegen. Főtt cappuccinóba mártogatott babapiskótával kirakjuk a süti tetejét. A megmaradt krémmel befedjük a piskótákat és megszórjuk cappuccino porral, majd hűtőbe rakjuk minimum 5 órára.