Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diókrémes, eper szelet recept

Diókrémes, eper szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
55 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 púpozott ek rétesliszt
    • 8 púpozott ek cukor
    • 8 evőkanál víz
    • 0,5 csomag sütőpor
    • csipet só

    Krém:

    • 15 dkg dió
    • 10 dkg porcukor
    • 500 g tejföl

    Tetejére:

    • 80 dkg eper
    • 2 csomag tortazselé (eper ízű)

    Elkészítése:

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az egész tojásokat a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a vizet. Ezután fokozatosan hozzákeverjük a liszt, sütőpor és só keverékét.

    Sütőpapírral bélelt (38*30 cm-es) tepsibe öntjük a masszát és az előmelegített sütőben 180 fokon, 25-30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük! Ha megsült a tészta, a sütőpapírt még melegen lehúzzuk róla.

    A krémhez a diót ledaráljuk és elkeverjük a krém többi hozzávalóival.

    A kihűlt tésztát tálcára tesszük és megkenjük a krémmel. Az epret megmossuk, lecsepegtetjük, félbevágjuk és vágott felükkel a krémre tesszük.

    A tortazselét a tasakon lévő leírásnak megfelelően elkészítjük és bevonjuk vele a süteményt. Hűtőbe tesszük, kb 1 óra alatt megdermed a zselé és tetszőleges szeletekre vágva tálalhatjuk is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá