Diókrémes, eper szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
55 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:
Tészta:

  • 8 tojás
  • 8 púpozott ek rétesliszt
  • 8 púpozott ek cukor
  • 8 evőkanál víz
  • 0,5 csomag sütőpor
  • csipet só

Krém:

  • 15 dkg dió
  • 10 dkg porcukor
  • 500 g tejföl

Tetejére:

  • 80 dkg eper
  • 2 csomag tortazselé (eper ízű)

Elkészítése:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az egész tojásokat a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a vizet. Ezután fokozatosan hozzákeverjük a liszt, sütőpor és só keverékét.

Sütőpapírral bélelt (38*30 cm-es) tepsibe öntjük a masszát és az előmelegített sütőben 180 fokon, 25-30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük! Ha megsült a tészta, a sütőpapírt még melegen lehúzzuk róla.

A krémhez a diót ledaráljuk és elkeverjük a krém többi hozzávalóival.

A kihűlt tésztát tálcára tesszük és megkenjük a krémmel. Az epret megmossuk, lecsepegtetjük, félbevágjuk és vágott felükkel a krémre tesszük.

A tortazselét a tasakon lévő leírásnak megfelelően elkészítjük és bevonjuk vele a süteményt. Hűtőbe tesszük, kb 1 óra alatt megdermed a zselé és tetszőleges szeletekre vágva tálalhatjuk is.