Darálós keksz recept

Hozzávalók:
- 75 dkg finomliszt
- 20 dkg sertészsír
- 25 dkg porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- kakaópor
Elkészítése:
A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és jól kidolgozzuk. Elég kemény tésztát kapunk, de így lesz szép mintájú a kekszünk.
A tésztát ketté osztjuk és az felébe ízlés szerint kakaót gyúrunk.
A húsdarálóba beletesszük a formánkat és máris készítjük a kekszeket. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és a tetszőleges formára készített kekszet belerakjuk, majd előmelegített sütőben, 180 gokon kb 15-20 perc alatt készre sütjük.
Tipp:
Az elkészült kekszeket olvasztott csokoládéval lecsurgathatjuk, illetve végeit csokoládéba is márthatjuk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »