Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Darafelfújt recept

Darafelfújt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 25*10*7 cm-es formához:

    • 12 dkg búzadara
    • 7 dl tej
    • 8 dkg cukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 6 dkg vaj
    • 1 citrom héja

    A tepsi kenéséhez:

    • 1 evőkanál vaj
    • 2 teáskanál kekszmorzsa

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk.

    Egy lábast vízzel kiöblítünk, így nem ég oda majd a dara. A tejet felforraljuk, beleszórjuk a búzadarát, fele cukrot és a vaníliás cukrokat, majd kevergetve sűrűre felfőzzük.

    A tűzről lehúzva hozzákeverjük a vajat, a pudingport, a tojások sárgáját és a citrom lereszelt héját.

    A fehérjékből egy csipet sóval és maradék cukorral kemény habot verünk és hozzákeverjük az előbbiekhez.

    A tepsit vajjal kikenjük, morzsával megszórjuk és a masszát beleöntjük, elsimítjuk. 180 fokra melegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.

    Még melegen megszórjuk porcukorral.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá