Darafelfújt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 25*10*7 cm-es formához:

  • 12 dkg búzadara
  • 7 dl tej
  • 8 dkg cukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 3 tojás
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 dkg vaj
  • 1 citrom héja

A tepsi kenéséhez:

  • 1 evőkanál vaj
  • 2 teáskanál kekszmorzsa

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk.

Egy lábast vízzel kiöblítünk, így nem ég oda majd a dara. A tejet felforraljuk, beleszórjuk a búzadarát, fele cukrot és a vaníliás cukrokat, majd kevergetve sűrűre felfőzzük.

A tűzről lehúzva hozzákeverjük a vajat, a pudingport, a tojások sárgáját és a citrom lereszelt héját.

A fehérjékből egy csipet sóval és maradék cukorral kemény habot verünk és hozzákeverjük az előbbiekhez.

A tepsit vajjal kikenjük, morzsával megszórjuk és a masszát beleöntjük, elsimítjuk. 180 fokra melegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.

Még melegen megszórjuk porcukorral.