Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Dani szelet recept

Dani szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 16 dkg kristálycukor
    • 20 dkg liszt
    • 5 dkg étcsokoládé
    • 10 dkg vegyes aszalt gyümölcs (sárgabarack, szilva, vörösáfonya, mazsola)

    Krém:

    • 15 dkg étcsokoládé
    • 0,5 dl tejszín
    • 0,5 dl narancslé
    • 1 narancs reszelt héja
    • 15 dkg fehér csokoládé
    • 1 dl tejszín
    • 10 dkg vaj
    • 25 dkg mascarpone
    • 1 érett avokádó
    • 10 dkg vegyes aszalt gyümölcs
    • 1 dl rum
    • kockákra vágott piskóta

    Díszítés:

    • 2 dl tejszín
    • étcsokoládé
    • vegyes aszalt gyümölcs

    Elkészítése:

    Piskóta készítése:

    Az 5 dkg étcsokoládét felolvasztjuk, az aszalt gyümölcsöket összevagdaljuk, a sütőt előmelegítjük 180 fokra.

    A tojásfehérjét a cukor 2/3-ad részével habbá verjük. A sárgáját kihabosítjuk a maradék cukorral, majd hozzákeverjük az olvasztott, de nem forró csokoládét, a habbá vert fehérjét és a liszttel elkevert aszalt gyümölcsöket.

    Kb. 24*40 cm-es tepsiben 180 fokon kb. 35 perc alatt készre sütjük.

    Krém készítése:

    A krémhez való aszalt gyümölcsöt beáztatjuk a rumba.

    A krémhez 0,5 dl tejszínbe belereszeljük 1 narancs héját, elkeverjük 0,5 dl narancslével, majd forrásig melegítjük 5 dkg vajjal. Beleszórjuk a 15 dkg étcsokoládét, elkeverjük, és miután elolvadt a csoki, kihűlésig félretesszük.

    1 dl tejszínt forrásig melegítjük 5 dkg vajjal, beleszórjuk a 15 dkg fehér csokoládét, elkeverjük, miután elolvadt a csoki, kihűlésig ezt is félretesszük.

    Összeállítás:

    A kihűlt piskóta széleit kb. 1 cm szélesen körbevágjuk, a levágott széleket kockákra vágjuk, majd elkeverjük a rumba áztatott aszalt gyümölcsökkel, és meglocsoljuk egy kevés rummal (egyéb maradék piskótát is felhasználhatunk a krémhez).

    A fehér csokoládés krémet összekeverjük a mascarpone krémsajttal, hozzákeverjük a pürésített avokádót, majd a kockákra vágott piskótával elkevert aszalt gyümölcsöket.

    A piskóta tetejére rákenjük az étcsokoládés krémet, majd a piskótával összekevert fehér csokoládés krémet, és végül a habbá vert tejszínt.

    Olvasztott csokoládéval és aszalt gyümölcsökkel díszítjük, majd tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá