Dán vajas teasütemény recept

Hozzávalók:
- 230 g puha margarin
- 100 g kristálycukor
- 285 g finomliszt
- 1 kk só
- 2 tk vaníliaaroma
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- tetejére kristálycukor
Elkészítése:
A margarint a cukorral habosra verjük kézi mixerrel kb 2-3 perc alatt. Hozzáadjuk a tojást, vaníliaaromát, sót és további 2 percig verjük.
Lassú fokozatra vesszük a robotgépet és kanalanként hozzáadjuk a lisztet, majd addig verjük, amíg teljesen sima nem lesz a massza.
A tésztát habzsákba töltjük és bélelt tepsire tetszőleges alakzatokat nyomunk, kb 5 cm helyet hagyva köztük, majd a tetejüket meghintjük cukorral.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb 15 perc alatt szép pirosra sütjük, majd fogyasztás előtt teljesen kihűtjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »