Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csupa habos sütemény recept

Csupa habos sütemény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 7 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg cukor
    • 20 dkg liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 késhegynyi szódabikarbóna
    • 2 ek kakaópor
    • 11 ek víz
    • 2 ek olaj

    Krém:

    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 3 csomag vaníliás cukor
    • 6 dl tej

    Teteje:

    • 4-5 dl habtejszín
    • csokidara

    Elkészítése:

    Tészta készítése:

    A tojásokat ketté választjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral. Hozzáadjuk a sütőporral, szódabikarbónával és kakaóporral elkevert lisztet, majd a vizet és az olajat. Alaposan elkeverjük, majd egy sütőpapírral bélelt, kb. 20 x 30 cm-es tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

    Amíg sül, a tojásfehérjékből verjünk kemény habot.

    A pudingot a vaníliás cukorral és kb. 1,5 dl tejjel csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a többi tejet is és lassú tűzön sűrűre főzzük. Lehúzzuk a tűzről és óvatosan elkeverjük benne a felvert tojásfehérje habot.

    A kihűlt tészta tetejére kenjük a pudingos krémet, majd erre rásimítjuk a kemény habbá vert tejszínt. Díszítésként megszórjuk csokidarával.

    Tegyük hűtőbe néhány órára, majd kockákra vágva kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá