Csupa habos sütemény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 7 egész tojás
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 2 ek kakaópor
  • 11 ek víz
  • 2 ek olaj

Krém:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 6 dl tej

Teteje:

  • 4-5 dl habtejszín
  • csokidara

Elkészítése:

Tészta készítése:

A tojásokat ketté választjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral. Hozzáadjuk a sütőporral, szódabikarbónával és kakaóporral elkevert lisztet, majd a vizet és az olajat. Alaposan elkeverjük, majd egy sütőpapírral bélelt, kb. 20 x 30 cm-es tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

Amíg sül, a tojásfehérjékből verjünk kemény habot.

A pudingot a vaníliás cukorral és kb. 1,5 dl tejjel csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a többi tejet is és lassú tűzön sűrűre főzzük. Lehúzzuk a tűzről és óvatosan elkeverjük benne a felvert tojásfehérje habot.

A kihűlt tészta tetejére kenjük a pudingos krémet, majd erre rásimítjuk a kemény habbá vert tejszínt. Díszítésként megszórjuk csokidarával.

Tegyük hűtőbe néhány órára, majd kockákra vágva kínáljuk.