Csokoládésé kalácsfeljfújt recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1 szikkadt kalács
- 500 ml tejszín
- 200 ml tej
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs vaníliás cukor
- 5 dkg vaj
- ízlés szerint aszalt sárgabarack
- ízlés szerint mazsola
- ízlés szerint étcsokoládé
- ízlés szerint mandula
Elkészítése:
Egy jénai tálat kivajazunk. Beletépkedjük a kalácsot. Megszórjuk mazsolával, aszalt barackkal és mandulával. A tejet, tejszínt, cukrot felmelegítjük. Belekeverjük a tojásokat, majd ráöntjük a kalácsra.
190 fokra előmelegített sütőben kb 20 percig sütjük.
Amíg hűl, vízgőz felett csokoládét olvasztunk. Ezzel locsoljuk meg a kalácsot.
Tejszínhabbal tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.