Csokoládésé kalácsfeljfújt recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 szikkadt kalács
- 500 ml tejszín
- 200 ml tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs vaníliás cukor
- 5 dkg vaj
- ízlés szerint aszalt sárgabarack
- ízlés szerint mazsola
- ízlés szerint étcsokoládé
- ízlés szerint mandula
Elkészítése:
Egy jénai tálat kivajazunk. Beletépkedjük a kalácsot. Megszórjuk mazsolával, aszalt barackkal és mandulával. A tejet, tejszínt, cukrot felmelegítjük. Belekeverjük a tojásokat, majd ráöntjük a kalácsra.
190 fokra előmelegített sütőben kb 20 percig sütjük.
Amíg hűl, vízgőz felett csokoládét olvasztunk. Ezzel locsoljuk meg a kalácsot.
Tejszínhabbal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »