Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokoládés szelet recept

Csokoládés szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 10  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 dkg kristálycukor
    • 55 dkg liszt (6 ek)
    • 2 tasak sütőpor
    • 1 tábla étcsokoládé
    • 6 ek baracklekvár
    • 6 dl tej
    • 25 dkg margarin
    • 25 dkg porcukor
    • 1 citrom
    • 1 tábla tortabevonó

    Elkészítése:

    A tojás sárgáját simára keverjük 15 ek vízzel, 30 dkg cukorral, majd hozzáadunk 35 dkg lisztet és 1 tasak sütőport. Összedolgozzuk, majd sütőpapírral bélelt nagyobb tepsibe/tortaformába simítjuk.

    Megsütjük, hagyjuk kihűlni, majd lapjában kettévágjuk. Az étcsokit lereszeljük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a maradék cukrot, lisztet, sütőport és a lereszelt csokit. Tortaformában/tepsiben ezt is megsütjük.

    A krémhez a tejet 6 ek liszttel felfőzzük és kihűtjük. A margarinnal kikeverjük a porcukrot, a citrom levét és lereszelt héját, majd a sűrű tejbe dolgozzuk.

    Az egyik sárga tésztalapot megkenjük vékonyan lekvárral, majd a krém felével. Rárakjuk a csokis piskótát, majd ezt is megkenjük lekvárral és a maradék krémmel. Rátesszük a másik sárga piskótát.

    A felolvasztott tortabevonót a tetejére kenjük és hagyjuk kihűlni. Tejszínhabbal lehet díszíteni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá