Csokoládés szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 10 tojás
  • 30 dkg kristálycukor
  • 55 dkg liszt (6 ek)
  • 2 tasak sütőpor
  • 1 tábla étcsokoládé
  • 6 ek baracklekvár
  • 6 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 1 citrom
  • 1 tábla tortabevonó

Elkészítése:

A tojás sárgáját simára keverjük 15 ek vízzel, 30 dkg cukorral, majd hozzáadunk 35 dkg lisztet és 1 tasak sütőport. Összedolgozzuk, majd sütőpapírral bélelt nagyobb tepsibe/tortaformába simítjuk.

Megsütjük, hagyjuk kihűlni, majd lapjában kettévágjuk. Az étcsokit lereszeljük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a maradék cukrot, lisztet, sütőport és a lereszelt csokit. Tortaformában/tepsiben ezt is megsütjük.

A krémhez a tejet 6 ek liszttel felfőzzük és kihűtjük. A margarinnal kikeverjük a porcukrot, a citrom levét és lereszelt héját, majd a sűrű tejbe dolgozzuk.

Az egyik sárga tésztalapot megkenjük vékonyan lekvárral, majd a krém felével. Rárakjuk a csokis piskótát, majd ezt is megkenjük lekvárral és a maradék krémmel. Rátesszük a másik sárga piskótát.

A felolvasztott tortabevonót a tetejére kenjük és hagyjuk kihűlni. Tejszínhabbal lehet díszíteni.