Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokoládés-málnás csiga recept

Csokoládés-málnás csiga
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 cs leveles tészta
    • 1 cs csokoládés pudingpor
    • 3 dl tej
    • 3 ek kristálycukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 10 dkg étcsokoládé
    • 20 dkg málna

    Elkészítése:

    A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd adjuk hozzá a maradék tejet, a kristálycukrot, és a vaníliás cukrot, majd állandó keverés mellett főzzük sűrűre.

    Ezután vegyük le a tűzről, adjuk hozzá az apróra tördelt csokoládét, és addig keverjük, míg teljesen elolvad, majd hagyjuk teljesen kihűlni. (közben többször keverjük át)

    A mindkét leveles tésztát csomagoljuk ki, majd egyenlően osszuk el a csokoládés krémet, és kenjük a tésztára egyenletesen.

    Ezután szórjuk meg a málnával, a papír segítségével tekerjük fel úgy mint a bejglit, majd éles késsel szeleteljük fel. (ne tekerjük túl szorosra, mert a tészta sütés közben növekedni fog)

    Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb helyezzük rá a csigákat.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepesnél kicsit magasabb hőfokon, 20-25 perc alatt süssük készre.

    A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá