Csokoládés-málnás csiga recept

Hozzávalók:
- 2 cs leveles tészta
- 1 cs csokoládés pudingpor
- 3 dl tej
- 3 ek kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 10 dkg étcsokoládé
- 20 dkg málna
Elkészítése:
A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd adjuk hozzá a maradék tejet, a kristálycukrot, és a vaníliás cukrot, majd állandó keverés mellett főzzük sűrűre.
Ezután vegyük le a tűzről, adjuk hozzá az apróra tördelt csokoládét, és addig keverjük, míg teljesen elolvad, majd hagyjuk teljesen kihűlni. (közben többször keverjük át)
A mindkét leveles tésztát csomagoljuk ki, majd egyenlően osszuk el a csokoládés krémet, és kenjük a tésztára egyenletesen.
Ezután szórjuk meg a málnával, a papír segítségével tekerjük fel úgy mint a bejglit, majd éles késsel szeleteljük fel. (ne tekerjük túl szorosra, mert a tészta sütés közben növekedni fog)
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb helyezzük rá a csigákat.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepesnél kicsit magasabb hőfokon, 20-25 perc alatt süssük készre.
A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »