Csokoládés-málnás csiga

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 cs leveles tészta
  • 1 cs csokoládés pudingpor
  • 3 dl tej
  • 3 ek kristálycukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg málna

Elkészítése:

A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd adjuk hozzá a maradék tejet, a kristálycukrot, és a vaníliás cukrot, majd állandó keverés mellett főzzük sűrűre.

Ezután vegyük le a tűzről, adjuk hozzá az apróra tördelt csokoládét, és addig keverjük, míg teljesen elolvad, majd hagyjuk teljesen kihűlni. (közben többször keverjük át)

A mindkét leveles tésztát csomagoljuk ki, majd egyenlően osszuk el a csokoládés krémet, és kenjük a tésztára egyenletesen.

Ezután szórjuk meg a málnával, a papír segítségével tekerjük fel úgy mint a bejglit, majd éles késsel szeleteljük fel. (ne tekerjük túl szorosra, mert a tészta sütés közben növekedni fog)

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb helyezzük rá a csigákat.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepesnél kicsit magasabb hőfokon, 20-25 perc alatt süssük készre.

A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.