Csokoládékrém zabos csipkekosárban recept

Hozzávalók egy gáztepsihez:
Tészta:
- 5 dkg vaj
- 5 dkg barna cukor
- 1 tk vaníliakivonat
- 1 ek méz
- 1 ek tej
- 3 dkg liszt
- 4,5 dkg zabpehely
- csipetnyi só
Csokoládékrém:
- 10 dkg étcsokoládé
- 150 ml tejszín
Elkészítése:
A csokoládékrémhez a tejszínt felforrósítjuk és beletördeljük a csokoládét. Megvárjuk amíg a csokoládé elolvad, majd az egészet simára keverjük és hűtőbe tesszük hűlni.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral.
A vajat, a cukrot, a mézet, a sót, a vaníliát és a tejet összemelegítjük, azután alacsony lángon 1 percig forraljuk, majd a hozzáforgatjuk a zabpelyhes, lisztes keverékhez.
A masszából, egy kanál segítségével kb 6-7 db halmot teszünk a tepsibe, egymástól nagyobb távolságra. A korongok sütés közben nagyra nőnek, ezért érdemes két részletben sütni!
A tésztát kb 8-9 perc alatt aranybarnára sütjük, majd 1-2 perc hűlés után egy szélesebb lapát segítségével átemeljük egy felfordított pohár tetejére és a széleket óvatosan lenyomjuk kialakítva ezzel a kosár formát.
A lehűlt csokis tejszínt habbá verjük, majd csillagcsővel ellátott habzsákba szedjük és betöltjük vele a kosárkákat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.22. kedd
Ma egy igazán ínycsiklandó és harmonikus menüsorral készültünk neked, ahol
Tovább olvasom »
Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »
Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »