Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokoládékrém zabos csipkekosárban recept

Csokoládékrém zabos csipkekosárban
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy gáztepsihez:
    Tészta:

    • 5 dkg vaj
    • 5 dkg barna cukor
    • 1 tk vaníliakivonat
    • 1 ek méz
    • 1 ek tej
    • 3 dkg liszt
    • 4,5 dkg zabpehely
    • csipetnyi só

    Csokoládékrém:

    • 10 dkg étcsokoládé
    • 150 ml tejszín

    Elkészítése:

    A csokoládékrémhez a tejszínt felforrósítjuk és beletördeljük a csokoládét. Megvárjuk amíg a csokoládé elolvad, majd az egészet simára keverjük és hűtőbe tesszük hűlni.

    A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral.

    A vajat, a cukrot, a mézet, a sót, a vaníliát és a tejet összemelegítjük, azután alacsony lángon 1 percig forraljuk, majd a hozzáforgatjuk a zabpelyhes, lisztes keverékhez.

    A masszából, egy kanál segítségével kb 6-7 db halmot teszünk a tepsibe, egymástól nagyobb távolságra. A korongok sütés közben nagyra nőnek, ezért érdemes két részletben sütni!

    A tésztát kb 8-9 perc alatt aranybarnára sütjük, majd 1-2 perc hűlés után egy szélesebb lapát segítségével átemeljük egy felfordított pohár tetejére és a széleket óvatosan lenyomjuk kialakítva ezzel a kosár formát.

    A lehűlt csokis tejszínt habbá verjük, majd csillagcsővel ellátott habzsákba szedjük és betöltjük vele a kosárkákat.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá