Csokoládékrém zabos csipkekosárban

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy gáztepsihez:
Tészta:

  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg barna cukor
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 1 ek méz
  • 1 ek tej
  • 3 dkg liszt
  • 4,5 dkg zabpehely
  • csipetnyi só

Csokoládékrém:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 150 ml tejszín

Elkészítése:

A csokoládékrémhez a tejszínt felforrósítjuk és beletördeljük a csokoládét. Megvárjuk amíg a csokoládé elolvad, majd az egészet simára keverjük és hűtőbe tesszük hűlni.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral.

A vajat, a cukrot, a mézet, a sót, a vaníliát és a tejet összemelegítjük, azután alacsony lángon 1 percig forraljuk, majd a hozzáforgatjuk a zabpelyhes, lisztes keverékhez.

A masszából, egy kanál segítségével kb 6-7 db halmot teszünk a tepsibe, egymástól nagyobb távolságra. A korongok sütés közben nagyra nőnek, ezért érdemes két részletben sütni!

A tésztát kb 8-9 perc alatt aranybarnára sütjük, majd 1-2 perc hűlés után egy szélesebb lapát segítségével átemeljük egy felfordított pohár tetejére és a széleket óvatosan lenyomjuk kialakítva ezzel a kosár formát.

A lehűlt csokis tejszínt habbá verjük, majd csillagcsővel ellátott habzsákba szedjük és betöltjük vele a kosárkákat.