Csokis-szilvakrémes tart recept

Hozzávalók:
Kekszes alap:
- 15 dkg darált keksz
- 10 dkg őrölt dió
- 12 dkg olvasztott vaj
Szilvakrém:
- 60 dkg szilva
- 4-5 ek cukor
- 1/2 citrom leve
- 5 dkg csokoládé
- őrölt fahéj ízlés szerint
Díszítés:
- 5 dkg étcsokoládé
- 1 tk étolaj
Elkészítése:
A kekszes alaphoz összekeverjük a hozzávalókat, majd a masszát egy nagyobb vagy 3-4 kisebb piteformába (12 cm) nyomkodjuk úgy, hogy legyen legalább 2 cm-es pereme is.
180 °C-on 15 percig sütjük.
A szilvát kimagozzuk és feldaraboljuk, azután egy lábasba tesszük. Hozzáadjuk a cukrot, a citromlevet és egy kis vizet aláöntve addig főzzük, amíg a szilva összeesik. Botmixerrel pürésítjük és alacsony lángon sűrű krémmé főzzük. Végül belekeverjük a csokoládét is.
A csokoládés szilvakrémet a kihűlt kekszes alapra öntjük és olvasztott csokoládé-olaj keverékével díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »