Csokis-szilvakrémes tart recept

Hozzávalók:
Kekszes alap:
- 15 dkg darált keksz
- 10 dkg őrölt dió
- 12 dkg olvasztott vaj
Szilvakrém:
- 60 dkg szilva
- 4-5 ek cukor
- 1/2 citrom leve
- 5 dkg csokoládé
- őrölt fahéj ízlés szerint
Díszítés:
- 5 dkg étcsokoládé
- 1 tk étolaj
Elkészítése:
A kekszes alaphoz összekeverjük a hozzávalókat, majd a masszát egy nagyobb vagy 3-4 kisebb piteformába (12 cm) nyomkodjuk úgy, hogy legyen legalább 2 cm-es pereme is.
180 °C-on 15 percig sütjük.
A szilvát kimagozzuk és feldaraboljuk, azután egy lábasba tesszük. Hozzáadjuk a cukrot, a citromlevet és egy kis vizet aláöntve addig főzzük, amíg a szilva összeesik. Botmixerrel pürésítjük és alacsony lángon sűrű krémmé főzzük. Végül belekeverjük a csokoládét is.
A csokoládés szilvakrémet a kihűlt kekszes alapra öntjük és olvasztott csokoládé-olaj keverékével díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »