Csokis-szilvakrémes tart recept
Hozzávalók:
Kekszes alap:
- 15 dkg darált keksz
- 10 dkg őrölt dió
- 12 dkg olvasztott vaj
Szilvakrém:
- 60 dkg szilva
- 4-5 ek cukor
- 1/2 citrom leve
- 5 dkg csokoládé
- őrölt fahéj ízlés szerint
Díszítés:
- 5 dkg étcsokoládé
- 1 tk étolaj
Elkészítése:
A kekszes alaphoz összekeverjük a hozzávalókat, majd a masszát egy nagyobb vagy 3-4 kisebb piteformába (12 cm) nyomkodjuk úgy, hogy legyen legalább 2 cm-es pereme is.
180 °C-on 15 percig sütjük.
A szilvát kimagozzuk és feldaraboljuk, azután egy lábasba tesszük. Hozzáadjuk a cukrot, a citromlevet és egy kis vizet aláöntve addig főzzük, amíg a szilva összeesik. Botmixerrel pürésítjük és alacsony lángon sűrű krémmé főzzük. Végül belekeverjük a csokoládét is.
A csokoládés szilvakrémet a kihűlt kekszes alapra öntjük és olvasztott csokoládé-olaj keverékével díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »









