Csokis-szilvakrémes tart

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Csokis-szilvakrémes tart

Hozzávalók:
Kekszes alap:

  • 15 dkg darált keksz
  • 10 dkg őrölt dió
  • 12 dkg olvasztott vaj

Szilvakrém:

  • 60 dkg szilva
  • 4-5 ek cukor
  • 1/2 citrom leve
  • 5 dkg csokoládé
  • őrölt fahéj ízlés szerint

Díszítés:

  • 5 dkg étcsokoládé
  • 1 tk étolaj

Elkészítése:

A kekszes alaphoz összekeverjük a hozzávalókat, majd a masszát egy nagyobb vagy 3-4 kisebb piteformába (12 cm) nyomkodjuk úgy, hogy legyen legalább 2 cm-es pereme is.

180 °C-on 15 percig sütjük.

A szilvát kimagozzuk és feldaraboljuk, azután egy lábasba tesszük. Hozzáadjuk a cukrot, a citromlevet és egy kis vizet aláöntve addig főzzük, amíg a szilva összeesik. Botmixerrel pürésítjük és alacsony lángon sűrű krémmé főzzük. Végül belekeverjük a csokoládét is.

A csokoládés szilvakrémet a kihűlt kekszes alapra öntjük és olvasztott csokoládé-olaj keverékével díszítjük.