Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zala kocka recept

Zala kocka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    Fehér tészta:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 dkg cukor
    • 10 dkg liszt

    Barna lap:

    • 2×5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2×13 dkg cukor
    • 2×7 dkg liszt
    • 2×3 dkg kakaó

    Csokoládékrém:

    • 2 cs csokis pudingpor
    • 5-6 kanál cukor
    • 10 dkg liszt
    • 1 l tej
    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 2-3 kanál kakaó
    • tortadara a díszítéshez

    Elkészítése:

    A tészta alapanyagaiból elkészítjük a piskótákat. Két barna és egy fehér lapot sütünk.

    Az egész tojásokat a cukorral meglangyosítjuk, majd gépi habverővel piskóta állagúra verjük (csak a tűzről ne felejtsétek el levenni).

    Hozzáadjuk a lisztet illetve a barnákhoz a liszt-kakaó keverékét. Sütőpapírral bélelt közepes tepsiben, előmelegített sütőben először magasabb hőfokon majd alacsony lángon készre sütjük.

    Krém készítése:

    A pudingport a cukorral és a liszttel elvegyítem, majd folyamatos kevergetés mellett felengedem a tejjel és felfőzöm. Langyosra keverem.

    A margarint a porcukorral a habos állag eléréséig elvegyítem robotgép segítségével, majd a kihűlt csokis krémet és a kakaót hozzáadva jól elkeverem.

    Megtöltöm a lapokat, barna-sárga-barna formára. A tetejét és az oldalát is vékonyan bekenjük a krémmel.

    Tetejét ízlés szerint megszórjuk a tortadarával. Habzsák segítségével annyi csoki-csókot nyomunk a tetejére, ahány kockát szeretnénk kapni.

    Nekem ez általában közepes tepsinél 24 kocka.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá