Zala kocka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

Fehér tészta:

  • 5 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 10 dkg liszt

Barna lap:

  • 2×5 tojás
  • 2×13 dkg cukor
  • 2×7 dkg liszt
  • 2×3 dkg kakaó

Csokoládékrém:

  • 2 cs csokis pudingpor
  • 5-6 kanál cukor
  • 10 dkg liszt
  • 1 l tej
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2-3 kanál kakaó
  • tortadara a díszítéshez

Elkészítése:

A tészta alapanyagaiból elkészítjük a piskótákat. Két barna és egy fehér lapot sütünk.

Az egész tojásokat a cukorral meglangyosítjuk, majd gépi habverővel piskóta állagúra verjük (csak a tűzről ne felejtsétek el levenni).

Hozzáadjuk a lisztet illetve a barnákhoz a liszt-kakaó keverékét. Sütőpapírral bélelt közepes tepsiben, előmelegített sütőben először magasabb hőfokon majd alacsony lángon készre sütjük.

Krém készítése:

A pudingport a cukorral és a liszttel elvegyítem, majd folyamatos kevergetés mellett felengedem a tejjel és felfőzöm. Langyosra keverem.

A margarint a porcukorral a habos állag eléréséig elvegyítem robotgép segítségével, majd a kihűlt csokis krémet és a kakaót hozzáadva jól elkeverem.

Megtöltöm a lapokat, barna-sárga-barna formára. A tetejét és az oldalát is vékonyan bekenjük a krémmel.

Tetejét ízlés szerint megszórjuk a tortadarával. Habzsák segítségével annyi csoki-csókot nyomunk a tetejére, ahány kockát szeretnénk kapni.

Nekem ez általában közepes tepsinél 24 kocka.