Rigó Jancsi recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 2 x 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 x 4 kanál porcukor
- 2 x 3 kanál liszt
- 2 x 1 kanál kakaópor
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 2 tábla étcsoki
- 2-3 kanál porcukor
- 1 liter habtejszín
- 2 vaníliás cukor
- kevés zselatin
Tetejére:
- Olvasztott étcsoki
Elkészítése:
A tojásfehérjéket 2 kanál porcukorral kemény habbá verjük, majd a tojások sárgáját 2 kanál porcukorral habosra kikeverjük.
A lisztet összedolgozzuk a kakaóporral és egy fél csomag sütőporral, majd belekeverjük belekeverjük a tojások sárgájába, végül hozzáadjuk a fehérje habot is.
Sütőpapíros tepsiben két adagot sütünk belőle.
A két tábla csokit 2-3 kanál porcukorral gőz fölött felolvasztjuk. Az habtejszínt a két vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd lassan hozzákeverjük a kicsit meghűlt csokit.
Keverünk hozzá egy pici zselatint, majd megtöltjük vele a piskótalapokat.
A tetejére olvasztott csokit teszünk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »