Rigó Jancsi recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 2 x 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 x 4 kanál porcukor
- 2 x 3 kanál liszt
- 2 x 1 kanál kakaópor
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 2 tábla étcsoki
- 2-3 kanál porcukor
- 1 liter habtejszín
- 2 vaníliás cukor
- kevés zselatin
Tetejére:
- Olvasztott étcsoki
Elkészítése:
A tojásfehérjéket 2 kanál porcukorral kemény habbá verjük, majd a tojások sárgáját 2 kanál porcukorral habosra kikeverjük.
A lisztet összedolgozzuk a kakaóporral és egy fél csomag sütőporral, majd belekeverjük belekeverjük a tojások sárgájába, végül hozzáadjuk a fehérje habot is.
Sütőpapíros tepsiben két adagot sütünk belőle.
A két tábla csokit 2-3 kanál porcukorral gőz fölött felolvasztjuk. Az habtejszínt a két vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd lassan hozzákeverjük a kicsit meghűlt csokit.
Keverünk hozzá egy pici zselatint, majd megtöltjük vele a piskótalapokat.
A tetejére olvasztott csokit teszünk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »