Rigó Jancsi

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 2 x 4 tojás
  • 2 x 4 kanál porcukor
  • 2 x 3 kanál liszt
  • 2 x 1 kanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor

Krém:

  • 2 tábla étcsoki
  • 2-3 kanál porcukor
  • 1 liter habtejszín
  • 2 vaníliás cukor
  • kevés zselatin

Tetejére:

  • Olvasztott étcsoki

Elkészítése:

A tojásfehérjéket 2 kanál porcukorral kemény habbá verjük, majd a tojások sárgáját 2 kanál porcukorral habosra kikeverjük.

A lisztet összedolgozzuk a kakaóporral és egy fél csomag sütőporral, majd belekeverjük belekeverjük a tojások sárgájába, végül hozzáadjuk a fehérje habot is.

Sütőpapíros tepsiben két adagot sütünk belőle.

A két tábla csokit 2-3 kanál porcukorral gőz fölött felolvasztjuk. Az habtejszínt a két vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd lassan hozzákeverjük a kicsit meghűlt csokit.

Keverünk hozzá egy pici zselatint, majd megtöltjük vele a piskótalapokat.

A tetejére olvasztott csokit teszünk.