Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hamis lúdláb recept

Hamis lúdláb
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy, 6,5-7 dkg-os)
    • 16 dkg kristálycukor
    • 4 ek víz
    • 2 dkg kakaópor
    • 14 dkg rétesliszt
    • 1 csomag sütőpor
    • csipetnyi só

    A krémhez:

    • 8 dl tej
    • 8 ek rétesliszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg vaj
    • 30 dkg porcukor
    • 2 csomag vaníliás cukor

    A csokimázhoz:

    • 20 dkg étcsokoládé
    • 10 dkg vaj

    Elkészítése:

    Először a főzött krémet készítjük el: a 8 dl tejet feltesszük forrni. Kiveszünk belőle egy keveset, amit elkeverünk simára a 8 ek liszttel és a 2 tojással. A krémet gőz felett főzzük. Egy nagyobb fazékba vizet forralunk, és rátesszük a habüstöt vagy egy másik kisebb edényt. Beleöntjük a felforrt tejet, a tojással elkevert lisztet, és sűrűre főzzük. Tetejére kevés kristálycukrot szórunk, akkor nem fog bebőrözni a teteje, különben folyamatosan kellene keverni, amíg ki nem hűl. A 25 dkg vajat a 30 dkg porcukorral és a 2 csomag vaníliás cukorral simára keverjük.
    A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

    Elkészítjük a csokis piskótát: a 4 tojást kettéválasztjuk, a tojás sárgájába hozzáadjuk a 4 ek vizet és a 16 dkg cukrot, amit fehéredésig keverünk. Hozzákeverjük a 2 dkg kakaóport is. Felverjük a tojásfehérjéket kemény habbá. A 14 dkg lisztet elkeverjük az 1 csomag sütőporral és a csipetnyi sóval. A hab felét beletesszük a tésztába, és rászitáljuk a lisztes keveréket. Fakanállal lazán összekeverjük, majd a hab többi részével tovább lazítjuk a tésztánkat. A 30×40 cm-es tepsibe sütőpapírt teszünk, beleöntjük a tésztát, és egy hablapáttal elsimítjuk. Előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

    Ha kész, kiborítjuk egy táblára, és lehúzzuk a tetejéről a papírt.
    A főzött és a vajas krémet összekeverjük, és a tésztára kenjük. Fél órára hideg helyre tesszük, ha nem fér a hűtőbe, akkor a spájzba, hogy a krém megszilárduljon.
    Elkészítjük a csokimázat: a 20 dkg étcsokit összetördeljük, habüstbe tesszük, és gőz felett a 10 dkg vajjal megolvasztjuk. Mikor kihűlt, rákenjük a krémre. Ha megszáradt, vizes késsel felszeleteljük, először 5×5-ös négyzetekre, majd az átló mentén háromszögekre vágjuk. Így úgy néz ki, mint egy lúdláb.

    Tipp:

    TIPPEK:
    1. A főzött krémbe, ha melegen keverjük a vajas porcukrot, nagyon megolvadhat a krém.
    2. A csokimázat nagyon óvatosan kenjük, mert összekeveredhet a krémmel!
    3. A lúdláb csokoládékrémes változatát is nagyon könnyen elkészíthetjük, ha teszünk a krémbe 2 ek kakaóport és 3 dl magozott meggyet. Tetejét is díszíthetjük meggyel. 

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá