Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lúdláb recept

Lúdláb
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 36 dkg porcukor
    • 9 ek feketekávé (főzött)
    • 1 ek kakaópor
    • 30 dkg finomliszt
    • 1/2 cs sütőpor

    A krémhez:

    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 3 dl tej
    • 1 vaníliás cukor
    • 14 dkg darált dió
    • 20 dkg margarin

    A bevonáshoz:

    • 15 dkg csokoládé
    • 3 cl olaj

    Elkészítése:
    Az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kávét, majd a kakaóport és a sütőporral elkevert lisztet. 25×39 cm-es sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük 180 fokon. A pudingport a cukrokkal, tejjel csomómentesre keverjük majd felfőzzük. Ezután a diót belekeverjük, majd kihűtjük. A margarint kihabosítjuk és a kihűlt krémmel jól összekeverjük habosra. A kihűlt tésztára simítjuk a krémet. A csokit az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, majd a krémre simítjuk. Anyukám receptje volt. Nagyon finom. Készítsétek el!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá