Kakaós cukkinis sütemény recept

Hozzávalók:
- 10 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 2 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg liszt
- 10 dkg darált mandula (vagy dió vagy mogyoró)
- 3 dkg kakaópor
- 1 púpozott tk. sütőpor
- 25 dkg reszelt cukkini
- csipet só
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, megsózzuk, majd hagyjuk állni egy kicsit. Közben a szobahőmérsékletű vajat és a cukrot habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat.
A lisztet, a sütőport, a kakaót és a darált mandulát átszitáljuk, majd a tojásos keverékhez adjuk, és egyneművé dolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a cukkinit, aminek előzőleg kinyomkodtuk a levét, és óvatosan beleforgatjuk a tésztába.
A tésztát egy sütőpapírral bélelt, kb. 30×12 cm-es püspökkenyér formába egyengetjük, a tetejét éles késsel kb. 1 cm mélyen bevágjuk. 45 percig sütjük, vagy amíg a beleszúrt tű tisztán kijön.
Megjegyzés:
A cukkini általában nem az első választás süteményekhez, de semleges íze miatt jól illik édes tésztákhoz is. Bár a sütemény számunkra kissé semleges maradt, egy pozitívuma volt, hogy a kislányom így legalább megette a cukkinit. Tavaly készült ez a sütemény, de azóta a cukkinit inkább rántva kérte a család, és ez a süti a feledés homályába veszett.
Nem rossz, csak éppenséggel nem lett kedvenc. Egy kis ízesítés, például csokoládé darabokkal vagy dióval felturbózva, talán segítene feldobni ezt az amúgy egyszerű süteményt. Én azonban maradok a rántott cukkininál!
Jó tanácsok:
- Cukkini előkészítése: A reszelt cukkinit alaposan nyomkodjuk ki, hogy ne legyen túl vizes a tészta.
- Ízesítés: Ha úgy érezzük, hogy a sütemény túl semleges, bátran kísérletezhetünk extra hozzávalókkal, például csokoládé darabokkal, dióval vagy akár egy kis fűszerrel.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »