Ila szelet recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 8 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg porcukor
- 20 dkg darált dió (mandula vagy mogyoró is lehet)
- 2 szelet csokoládé(sport szeletet használtam)
- 5 dkg mazsola
- 3 dkg vaj
- 5 dkg finom zsemlemorzsa
- 1/2 csg. sütőpor
A mázhoz:
- 10 dkg tortabevonó csokoládé+ 1 ek. étolaj
- 5 dkg fehér csokoládé +1 tk. étolaj
Továbbá:
- 25×39 cm-es tepsi
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a vajat felolvasztjuk,langyosra hűtjük. A csokoládét durvára vágjuk vagy reszeljük. A fehérjéket a cukorral keményre verjük,hozzáadjuk a tojássárgákat. Jó kikeverjük,majd a többi hozzávalókat is folyamatosan hozzáadjuk, gyengéden összekeverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük 180 fokon.
Máz:
A csokoládékat az olajjal vízgőz felett olvasztjuk fel,külön a fehéret,külön a barnát.
A kihűlt süteményünket először a kakaós csokival vonjuk be.
Ezután 2 cm-es távolságban a fehér csokiból hosszanti irányban csíkokat húzunk,majd egy fogpiszkálóval a fehéret és a kakaós csokit cifrázzuk.
Nagyon finom,egyszerű sütemény.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.