Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ila szelet recept

Ila szelet
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 8 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg porcukor
    • 20 dkg darált dió (mandula vagy mogyoró is lehet)
    • 2 szelet csokoládé(sport szeletet használtam)
    • 5 dkg mazsola
    • 3 dkg vaj
    • 5 dkg finom zsemlemorzsa
    • 1/2 csg. sütőpor

    A mázhoz:

    • 10 dkg tortabevonó csokoládé+ 1 ek. étolaj
    • 5 dkg fehér csokoládé +1 tk. étolaj

    Továbbá:

    • 25×39 cm-es tepsi

    Elkészítése:
    A tojásokat szétválasztjuk, a vajat felolvasztjuk,langyosra hűtjük. A csokoládét durvára vágjuk vagy reszeljük. A fehérjéket a cukorral keményre verjük,hozzáadjuk a tojássárgákat. Jó kikeverjük,majd a többi hozzávalókat is folyamatosan hozzáadjuk, gyengéden összekeverjük.
    Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük 180 fokon.

    Máz:
    A csokoládékat az olajjal vízgőz felett olvasztjuk fel,külön a fehéret,külön a barnát.
    A kihűlt süteményünket először a kakaós csokival vonjuk be.
    Ezután 2 cm-es távolságban a fehér csokiból hosszanti irányban csíkokat húzunk,majd egy fogpiszkálóval a fehéret és a kakaós csokit cifrázzuk.
    Nagyon finom,egyszerű sütemény.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá