Ila szelet

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 8 db tojás
  • 25 dkg porcukor
  • 20 dkg darált dió (mandula vagy mogyoró is lehet)
  • 2 szelet csokoládé(sport szeletet használtam)
  • 5 dkg mazsola
  • 3 dkg vaj
  • 5 dkg finom zsemlemorzsa
  • 1/2 csg. sütőpor

A mázhoz:

  • 10 dkg tortabevonó csokoládé+ 1 ek. étolaj
  • 5 dkg fehér csokoládé +1 tk. étolaj

Továbbá:

  • 25×39 cm-es tepsi

Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a vajat felolvasztjuk,langyosra hűtjük. A csokoládét durvára vágjuk vagy reszeljük. A fehérjéket a cukorral keményre verjük,hozzáadjuk a tojássárgákat. Jó kikeverjük,majd a többi hozzávalókat is folyamatosan hozzáadjuk, gyengéden összekeverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük 180 fokon.

Máz:
A csokoládékat az olajjal vízgőz felett olvasztjuk fel,külön a fehéret,külön a barnát.
A kihűlt süteményünket először a kakaós csokival vonjuk be.
Ezután 2 cm-es távolságban a fehér csokiból hosszanti irányban csíkokat húzunk,majd egy fogpiszkálóval a fehéret és a kakaós csokit cifrázzuk.
Nagyon finom,egyszerű sütemény.